Aquestes són les branques del nostre Agrupament!

Castors i Llúdrigues

– de 6 a 8 anys –

Els Castors i les Llúdrigues som els més petits de l’agrupament, però això no vol dir que no poguem fer grans projectes! Aprenem a conviure amb els companys i a ésser més autònoms. Tenim màxima il·lusió per descobrir el nostre entorn, jugar i somiar; al Cau tot és possible! Per molts, és el primer cop que dormim fora de casa i és una gran aventura! A vegades ens enyorem, però ens encanta fer pilons als caps, dur la motxilla, jugar a “Castorets sortiu” i fer molts amics.

Llops i Daines

– de 8 a 11 anys –

Els Llops i Daines es defineix per l’edat entusiasta de l’expressió i la creativitat, on la imaginació és al servei del joc i de les activitats. Les nenes i nens aprenen a conviure en grup i a treballar en equip. Comencen a tenir els seus propis valors i es consoliden els hàbits que van formant la seva personalitat. “aprenem a fer coses útils i a més, descobrim una pila de coses! No em perdo ni un sol cau! Tots contra els caaaaps!”

Ràngers i Noies Guia

– de 11 a 14 anys –

Ràngers i Noies Guies és l’edat de l’afirmació d’un mateix, on el desig de projectes i de reptes es fa més present. Els nois i les noies desenvolupen el caràcter, les actituds i la capacitat de viure conjuntament i enriqueixen la seva personalitat. La implicació en els projectes potencia el seu compromís personal. “u tenim kl@r; al K1 podem fer coses que no fem ni a kasa ni a l’eskola -no mola-. Fem unes sortides, que flipes kul-ega!”

Pioners i Caravel·les

– de 14 a 17 anys –

Pioners i Caravel·les és el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes i les ambicions. Noies i nois perfilen i concreten les seves responsabilitats. Són ells i elles els veritables protagonistes de la vida de la unitat: en són membres actius, i el grup pren una gran importància. Cada activitat és una proesa i cada pioner i caravel·la s’ho pren com una cosa que cal aconseguir.
Els Pioners i Caravel·les de Pineda sabem que han d’afrontar les dificultats sense por. “Els pioners i les caravel·les passem al davant amb tot. No hi ha cap projecte que ens faci por. Som conscients que per fer coses de profit s’ha de pencar. Volem ser això; capdavanters!”

TRUC’s

– de 17 a 19 anys –

Els Truc, joves que passen a assumir responsabilitats i no tenen “cap”, sinó animador. L’animador junt amb els Truc s’encarreguen de convertir la seva unitat en un eina de servei, al propi agrupament i en la vida diària, dins i fora de la nostra població. Volem fer el servei a la societat, però també a nosaltres mateixos. I quina alegria, amic! “eh “gente”!, falta molt o que? “perquè hem vingut, per veure això, montanyes?! uf…”

Caps


Ser cap és fer viure a infants i joves els valors en què es basa l’escoltisme al nostre país, de forma voluntària, formant-se constantment i adquirint coneixements. I comporta assumir una gran responsabilitat, però també viure moments inoblidables i posar la pròpia energia i les pròpies capacitats al servei de l’educació d’infants i joves. Els caps són els joves educadors i educadores que formen l’eix essencial del moviment escolta.
Contínuament ens plantejem coses i volem deixar el nostre entorn una mica millor de com el veiem. Per això estem en contínua transformació, som crítics, i volem formar persones de veritat!